SUCCESVOLLE WERKWIJZE

In de afgelopen jaren hebben wij een werkwijze ontwikkeld die leidt tot een bewezen succesvol crowdfunding project. Bij deze werkwijze verzorgt u de stappen waarin u goed bent en doen wij de rest. Over de werkverdeling maken we vooraf heldere afspraken.

Uw traject is daarom maatwerk. Uw kosten daarom ook.

Graag stemmen wij met u uw crowdfunding project af. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.

IN 7 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOL CROWDFUNDING TRAJECT

STAP 1: OPSTELLEN ONDERNEMINGSPLAN EN FINANCIEEL PLAN

De eerste stap is het op papier zetten van uw plan. Dit plan geeft antwoord op vragen als: voor welk probleem geeft mijn product of dienst een oplossing en wat zijn de marktkansen voor mijn product of dienst?

Bij het ondernemingsplan hoort een financieel plan. In dit plan geeft u antwoord op vragen als: welke investering is er nodig en welke kosten ga ik maken? Op basis van het financiële plan bepaalt u ook welk bedrag u via crowdfunding wilt ophalen.

STAP 2: SELECTEREN CROWDFUNDINGPLATFORM

In Nederland zijn inmiddels meer dan 100 crowdfundingplatforms actief. Elk platform heeft zijn eigen doelgroep. Het is dus belangrijk het juiste platform (of enkele platforms) te kiezen die past bij uw aanvraag.

STAP 3: OPSTELLEN COMMUNICATIEPLAN EN ACTIVEREN EIGEN NETWERK

Een belangrijke stap is het bekend maken van uw crowdfunding campagne. U maakt potentiële investeerders enthousiast voor uw plan. U ‘verleidt’ ze een bijdrage te leveren aan de realisatie van uw droom.

STAP 4: INDIENEN CROWDFUNDINGAANVRAAG

Elk platform kent een selectie aan de poort. Ze beoordelen of uw plan haalbaar is. En of ze denken dat investeerders hier interesse in zullen hebben. Crowdfundingplatforms selecteren zeer streng. In de praktijk halen maar 15 van de 100 aanvragen daadwerkelijk de volgende stap.

STAP 5: PLAATSEN OP HET CROWDFUNDINGPLATFORM

Nu kunnen investeerders die belangstelling hebben daadwerkelijk in uw plan investeren. Op dit moment is het zo, dat als uw plan op het platform wordt geplaatst de kans dat u de financiering rond krijgt meer dan 90% is.

STAP 6: FINANCIERING EN UITBETALING

Als er voldoende investeerders geld in uw plan hebben geïnvesteerd kunt u aan de slag!

STAP 7: BEGELEIDING NA FINANCIERING

In de eerste periode na de financiering komt er ontzettend veel op u af. Heb ik de omzet goed ingeschat? Is de financiering passend gebleken? Begeleiding in deze periode maakt de kans op succes vele malen groter.